Obavijesti

Upute studentima: Nastava na Učiteljskom fakultetu: COVID-19

 
Family guy -me
Upute studentima: Nastava na Učiteljskom fakultetu: COVID-19
napisao/la Višnja Rajić - Wednesday, 20 October 2021, 15:09
 

Dragi studenti!

Nastava se ove godine prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na Učiteljskom fakultetu odvija kontaktno!!!  Organizacija nastave različita je u Zagrebu, Čakovcu i Petrinji s obzirom na prostorne i ostale resurse. Ipak, postupanja u vezi studenata pozitivnih na COVID-19 su svugdje ista:

Došli ste na Fakultet – što sad?

Pri ulasku na fakultet obavezno stavite maske i održavati higijenu!

Na početku nastave morate se upisati u google-u obrascu radi lakše evidencije nazočnih studenata i izostanaka zbog COVID-19 pandemije po ulasku na SVAKO PREDAVANJE, SEMINAR I VJEŽBE. Tablice s poveznicama su dostupne na 2CO2, Merlinu ili kod predstavnika studentskog zbora ili predstavnika godina[1].

Evidencija dolaska na nastavu – kako ako nema potpisnih lista?

Kao valjana evidencija nazočnosti prihvaća se samo obrazac popunjen tijekom nastave na pojedinom kolegiju! Prije početka svakog sata u obrazac upisuju: naziv kolegija; osobne podatke, broj učionice i mjesto sjedenja (oznaku u učionici ili online).

Možete se spojiti na Internet na Fakultetu putem Eduroama koristeći svoje podatke za sustav AAI@EduHr. Za mobitele je potrebo skinuti aplikaciju dostupnu na: https://www.eduroam.hr/user_man.php

COVID-19 povjerenik – tko je to?

COVID-19 povjerenici su studenti koji će voditi brigu o evidenciji upisanih studenata. Dogovorite na godini vašeg COVID-19 povjerenika i zapamtite ili zapišite njeno/njegovo ime i prezime, kontakt mail ili telefonski broj.

Osjećate se loše – što sad???

Osjećate se loše. Pojavili su se simptomi koji su tipični za COVID-19. Prvo se javljate liječniku opće prakse, koji vas po potrebi upućuje na testiranje i utvrđuje jeste li pozitivni na virus.

Pozitivna/an sam – što sad???

NE dolazite na Fakultet!

Ako je potvrđeno da ste oboljeli od virusa COVID-19 OBAVEZNO se trebate javiti na e-mail adresu covid.ispricnice@ufzg.hr. Nakon toga javite se svom COVID-19 povjereniku koji obavještava ostale kolege na godini i/li modulu.

 

Kolegica/kolega iz seminarske grupe su pozitivni na COVID-19 – što sad???

Prisjetite se jeste li boravili u neposrednoj blizini kolegice/kolege (na udaljenosti manjoj od 2 metra duže od 15 minuta). Evidenciju možete provjeriti i u tablicama koje popunjavate na svakom satu.

Ako ste boravili u istoj prostoriji na udaljenosti većoj od 2 metra – nastavljate pohađati nastavu.

Boravili ste u neposrednoj blizini kolegice/kolege koji su pozitivni – što sad?

Ne podliježete zdravstvenom nadzoru u karanteni/samoizolaciji ako ste:

  • imali laboratorijski potvrđen COVID-19 (PCR testom ili antigenskim testom) u posljednjih devet mjeseci i bili su ispunjeni uvjeti za prekid izolacije
  • imala laboratorijski potvrđen COVID-19 primila jednu dozu cjepiva protiv COVID-19 unutar osam mjeseci od preboljenja, izuzeće od karantene se produljuje na devet
  • na temelju jasne epidemiološke anamneze i kliničke slike klasificirana kao vjerojatan slučaj COVID-19 (npr. ukućan koji živi s laboratorijski potvrđenim bolesnikom koji je tijekom karantene razvio karakteristične simptome bolesti) u posljednjih devet mjeseci i bili su ispunjeni uvjeti za prekid izolacije.
  • primili drugu dozu COVID-19 cjepiva (ili jednu dozu Janssen cjepiva) unazad devet mjeseci, pod uvjetom da je prošlo 14 dana od završetka cijepljenja (primitka druge doze za sva cjepiva osim za Janssen cjepivo koje se prima u jednoj dozi).

Podliježete zdravstvenom nadzoru.  u karanteni/samoizolaciji:

ako se ništa od gore navedenog ne odnosi na vas:

  • niste prebolili COVID-19 ili steg a prebolili prije više od 9 mjeseci
  • niste cijepljeni s drugom dozom cjepiva prije više od 14 dana unazad devet mjeseci

Dužni ste otići u karantenu/samoizolaciju na 10 dana. Javiti se liječniku opće prakse. OBAVEZNO javite da vam je izrečena mjera samoizolacije na covid.ispricnice@ufzg.hr. 

Prema trenutno važećim preporukama HZJZ-a, osobe koje tijekom samoizolacije nisu razvile simptome kompatibilne s COVID-19, na kraju samoizolacije ne trebaju se testirati.

Javite se svojim profesorima i za vrijeme samoizolacije nastavu pratite online putem predavanja na ZOOM-u ili zadaća na Merlinu!

 

S obzirom na broj zaraženih u općoj populaciji očekuje se povećan broj zaraženih i u studentskoj populaciji.  Nadam se da to ipak neće biti studenti Učiteljskog fakulteta!

izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić



[1] Na lokacijskim odsjecima u Petrinji i Čakovcu ovo nije nužno.