Obavijesti

POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA ZA EFIKASNIJE UČENJE

 
Slika Luka Brajković
POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA ZA EFIKASNIJE UČENJE
napisao/la Luka Brajković - Wednesday, 15 March 2023, 08:30
 

Poštovane studentice,

Poštovani  studenti,

Savjetovalište za podršku studentima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu vas poziva da se uključite u grupne radionice namijenjene studentima koji imaju poteškoća s učenjem i onima koji žele poboljšati svoje vještine učenja. Cilj ovih radionica je osvještavanje postojećih poteškoća u učenju i usvajanje navika efikasnijeg učenja koje ćete moći koristiti tijekom studiranja, ali i u budućoj profesiji. Radionice su strukturirane prema temama vezanima uz najčešće poteškoće učenja kod studenta (primjerice, odgađanje učenja, strategije učenja, organizacija vremena, motivacija za učenje, samopouzdanje, ispitna anksioznost) i održavaju se u modulu od 8 susreta (jedan susret tjedno u trajanju od dva sata). U grupnom radu (optimalno je 6-10 studenta po grupi), naglasak je na aktivnom učenju i uvježbavanju vještina učenja. Planirano razdoblje održavanja radionica je od početka travnja do kraja svibnja, kako bi vam poslužile u uspješnijoj pripremi za nadolazeće ljetne i jesenske ispitne rokove.

Grupne radionice će voditi poslijedoktorandica na Katedri za psihologiju Učiteljskog fakulteta dr. sc. Ema Petričević, educirana u okviru kognitivno-bihevioralnog tretmana poteškoća u učenju. Prije početka grupnog rada, predviđeni su kratki individualni intervjui sa zainteresiranim studentima kako bi se utvrdile ciljne poteškoće i najprikladniji način rada. U okviru individualnih intervjua ujedno bi se i utvrdili termini u kojima bi se radionice mogle održavati (ovisno o obvezama studenata i voditeljice). Predviđeno je održavanje radionica uživo u Zagrebu, a za studente iz Petrinje i Čakovca online putem platforme Zoom.

Molimo sve zainteresirane studente da se jave na mail ema.petricevic@ufzg.hr radi dogovora termina individualnih intervjua. Provođenje individualnih intervjua planirano je tijekom ožujka.

 

Savjetovalište za podršku studentima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu