Obavijesti

UPUTE STUDENTIMA

 
Family guy -me
UPUTE STUDENTIMA
napisao/la Višnja Rajić - Wednesday, 18 March 2020, 13:00
 

Upute studentima

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA STUDENTE UČITELJSKOG FAKLTETA

s obzirom na, preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i potencijalno obustavljanje nastave na Fakultetu obavljene su pripremne radnje za organizaciju nastave na daljinu uz pomoć 2CO2 sustava https://2co2.ufzg.hr/.

NASTAVA NA REDOVITOM STUDIJU

Nastavu na izvanrednom studiju u periodu tijekom odgode nastave planirane u prostorijama Fakulteta na sve tri lokacije (Čakovec, Petrinja, Zagreb) organizirana je putem MLS-a Centra za e-učenje Učiteljskog fakulteta – 2CO2: https://2co2.ufzg.hr/.
Prema uputi nastavnika kolegije možete upisati na 2CO2 ili na podsustav Edi2 putem poveznice http://ed2.ufzg.hr/moodle/. Nastavnici će vas uputiti ukoliko koriste Merlin sustav ili druge MLS-ove.
Metodički kolegiji zbog svojih specifičnosti organizirat će se u njihovom optimalnom obliku u danoj situciji bez odlazaka u osnovne škole ili ustanove za rani i predškolski odgoj I obrazovanje.
Kako biste mogli pristupiti e-kolegijima i materijalima, te uspješno odraditi pratiti nastavne aktivnosti i obaviti zadaće, trebate se ulogirati svojim AAI@EduHR korisničkim imenom i zaporkom.
Ako nastavnici već koriste e-kolegij na Merlinu ili nekom drugom sustavu mogu ga nastaviti koristiti, no, osigurana je podrška ukoliko netko od nastavnika želi prebaciti kolegij s Merlina na 2CO2.

NASTAVA NA IZVANREDNOM STUDIJU

Nastavu na izvanrednom studiju u periodu tijekom odgode nastave planirane u prostorijama Fakulteta na sve tri lokacije (Čakovec, Petrinja, Zagreb) organizirana je putem MLS-a Centra za e-učenje Učiteljskog fakulteta 2CO2: https://2co2.ufzg.hr/.
Metodički kolegiji zbog svojih specifičnosti organizirat će se u njihovom optimalnom obliku u danoj situciji bez odlazaka u ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Izvanredni studenti mogu pratiti nastavu putem postojećih kolegija u 2CO2 sustavu (https://2co2.ufzg.hr/) ili Edi2 (http://ed2.ufzg.hr/moodle/)
Kako biste mogli pristupiti e-kolegijima i materijalima, te uspješno odraditi nastavne obveze I zadaće trebate se ulogirati na 2CO2 svojim AAI@Edu korisničkim imenom i zaporkom (onim koji koristite za pristup ISVU sustavu).
Za uspješan nastavni proces u ovom trenutku od velike je važnosti da studenti imaju pravovremenu i jasnu informaciju kako mogu izvršiti nastavne obveze vezane za pojedini kolegij. Nastavnici će sve relevantne obavijesti objavljivati putem 2CO2 i/ili elektronskom poštom. Na stranicama 2CO2 redovito provjeravajte forum “Obavijesti” za najnovije informacije! Ako imate dodatnih pitanja, molim Vas javljajte se nastavnicima putem zajedničkih mail adresa ili studentskih predstavnika.

NASTAVA NA DALJINU – APLIKACIJE

Za potrebe izvođenja nastave na daljinu bilo bi poželjno da na sve svoje uređaje (pametne telefone, tablete, prijenosna računala, stolna računala – ovisno o tome što imate) dodate ili ažurirate ove aplikacije:

Moodle mobilna aplikacija (potrebna za 2CO2 ako mu pristupate putem mobitela):

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moodle.moodlemobile
iOS: https://apps.apple.com/us/app/moodle/id633359593

Skype:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skype.raider&hl=en
iOS: https://apps.apple.com/us/app/skype-for-iphone/id304878510
PC/MAC: https://www.skype.com/en/get-skype/download-skype-for-desktop/

Facebook Messenger:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca&hl=en
iOS: https://apps.apple.com/us/app/messenger/id454638411
PC/MAC: prijavite se na Facebook i koristite ugrađeni FB messenger

Neće vam biti potrebne sve te aplikacije odjednom, ali bilo bi korisno da ih imate instalirane i ažurirane.

Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se da ćemo se u što skorije vrijeme vratiti redovitom načinu organizacije nastave!

Ostanite zdravi!